YETERİNCE SU İÇMEMENİN YOL AÇTIĞI ÖNEMLİ RAHATSIZLIKLAR

YETERİNCE SU İÇMEMENİN YOL AÇTIĞI önemlİ RAHATSIZLIKLAR


su
     Suyun önemini hepimiz az çok biliyoruz. Su insanlara verilen en büyük nimetlerden biridir. Susuz bir hayat düşünülemez. Ama biz günlük hayatta yeterli miktarda su içemiyoruz. Normal olarak bir insan kilo başına 0,03 - 0,05 litre su içmelidir. Diyelim ki 60 kilo iseniz; 60 x 0,04= 2,4 litre su içmeniz gerekir. Yoksa vücudun su ihtiyacı karşılanmamış olur. Susuzluk kilo yapar ve zamansız bir şekilde yaşlandırmaya yol açar...

     Şimdi gelelim yeterli miktarda su içmesek neler olur; Hiç şüphesiz ki çok önemli rahatsızlıkların oluşacağı aşikardır. Oluşan bu önemli rahatsızlıklar; 

1- Yorgunluk; Su vücudumuzdaki aktiveteler de önemli rol oynar. Çünkü vücuttaki enzimlerin çalışması için suya gereksinim vardır. Yeterli miktarda alınmazsa yorgunluk ve halsizliğe yol açar.

2- Yüksek Kolesterol; Vücut susuz kaldığı zaman kolesterol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışır. 

3- Kabızlık; Su yetersiz miktarda olduğu zaman alınan maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerler ve buda kabızlığa yol açar.

4- Mesane ve Böbrek Problemleri; Toksin ve atık asit birikimi bakterilerin en sevdiği ortamlardır. Çünkü bakteriler bu ortamlarda rahatlıkla gelişirler ve buda mesanede böbrekte inflamasyon, enfeksiyon ve ağrıya yol açar. 

Suyun önemi
5- Sindirim Bozuklukları; Su vücuttaki sindirimlerde çok önemli rol oynar. Alkali ve su minerallerin eksikliği ülser, gastrit ve reflü gibi problemlere yol açar. 

6- Cilt Problemleri; Dehidratasyon deri yoluyla toksinlerin atılmasını bozmakta ve her türlü cilt sorunları için savunmasız hale getirmektedir. Sedef, kırışıklar v.b gibi rahatsızlıklar.

7- Alerji ve Astım; Vücut sudan tasarruf etmek için hava yollarını daraltıyor.

8- Yüksek Kan Basıncı; Vücut susuz kaldığı zaman kan kalınlaşarak akışı sırasında dirence sebep olur ve kan basıncın yükselmesine neden olur. 

9- Eklem Ağrısı ve Sertlik; Eklemlerde sudan oluşan kartilaj yastıkçıkları vardır. Yeterli miktarda su içilmediğinde kartilaj zayıflar ve eklem tamiri yavaşlar. Böylelikle ağrı ve rahatsızlıklar oluşur. 


                                                                                                                   Ramazan ALTUN 

Share:

0 yorum