Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Nasıl Alınır

Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Nasıl Alınır

Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Nasıl Alınız

Bugün ki yazımda ise sağlıklı bir şekilde kilo nasıl alınır. Aslında çoğu bayan kilo vermek ister ama peki normal kiloların altında kalan kişiler nasıl kilo alabilir. Buda bazen istenmeyen durumlardır. Bayanlar bu konuda erkeklerden daha çok kafa yorarlar. Çünkü bayanlar genellikle arzu ettikleri bir vücuda sahip olmak isterler ve daha çok sağlığına bakıyorlar. Bunun içinde çeşitli yollara başvururlar. Bunlar; Diyet ve egzersiz gibi çeşitli şeylerle istedikleri sonuca ulaşmak isterler. 

Şimdi Gelelim Asıl Konumuza Peki Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Nasıl Alırsınız. 
Aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde okuyup anlayalım bu kilo nasıl alınır diye;

1- Bir kere can boğazdan gelir diye bir söz var. Kilo almanın birinci kuralı çok yemek yemeden geçer. Ama nasıl bir yemek şekli. Önemli olan burası çünkü dengesiz beslenme sağlığı altüst edebilir. Öncelikle çok yemelisiniz. Yani günlük olarak verdiğiniz kaloriden daha çok kalori almalısınız ki kilo alabilesiniz. Örneğin günlük olarak yaktığınız kaloriler aldığınız kalorilerden fazla ise bu sizi daha da zayıflatır. Bunun için ne yapılmalı, bir kere sabah kahvaltısı en önemli öğündür. Kesinlikle kaçırmamalısınız. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği devamlı bir şekilde ana öğünler olmalıdır. Ana öğünler arasında hafif bir şekilde de ara öğünleri de tüketebilirsiniz. Zamanına dikkat etmelisiniz çünkü ana yemeklerde hemen önce yiyilen şeyler sizin iştahınızı kesebilir. Buda yemenizi engeller. Onun için belli aralıklarda günde ana öğünler hariç 2 ya da 3 defa da ara öğünlerde bir şeyler yiyebilirsiniz. Ara öğünler hafif şeyleri yiyiniz. Sağlık için önemli. 

2- Düzenli olarak tartılın. Bugün acaba kilo almış mıyım diye bir bakınız. Bu şekilde yolunuza daha sağlıklı bir şekilde devam etmiş olacaksınız. Çünkü gözle görülen sonuçlar sizleri hem mutlu eder hemde daha istekli yapar. Hafta da bir kilo almanız sağlınız için idealdır. Bu durumlar sabır ve azim isteyen şeylerdir.

Sağlıklı kilo nasıl alınır
3- Dengesiz beslenmede kaçınız. Burası önemli çoğu hastalığı da kendisi ile birlikte getiren düzensiz beslenmedir. Çok fazla yağlı yemeklerden kaçınız. Kızartılmış şeyler, cipsler, şekerler ve fast food gibi besinlerden uzak durun. Bunlar sağlığınıza zarar verir ve daha fazla kilo almanıza sebep olur. Bu seferde fazla kilo sorunu ortaya çıkar. Kısacası kaş için gözden olmayalım. Kilo alalım derken sağlığınızdan olmayınız. Her şeyi kararında tüketmelisiniz. Sağlık bir şekilde kilo almalısınız. Bol sebze, meyve, düşük yağ içeren süt ve süt ürünler ve tahıllar tüketin. 

4- Kalori miktarı sayınız. Günlük olarak aldığınız kalorileri not ediniz. Kilo almanız için günlük olarak 500 kalori fazla almalısınız. Buda hafta da 3500 eder ve bu sayıya dikkat ediniz. Çok fazla kaloride almayınız. 

5- Bunları yaptıktan sonra bide insan vücuduna şekil vermek ister. Bunun içinde spor yapacaksınız. Ağırlık kaldırma ve vücut sıkılaştırma egzersizleri ile vücudunuz bir biçime sokabilirsiniz. İşin uzmanında yardım alınız. Bir doktora başvurmanızda yarar vardır. Sağlığın doğru adresi doktorlardır. 

                                                                                                  Ramazan ALTUN


Aşağıdaki Linkte  Vücut Kitle İndeksinizi Hesaplayabilirsiniz.



Bundan Önceki Yayınlanan Yazımız İçin Aşağıdaki Linki Tıklayabilirsiniz; 

Share:

0 yorum